Klubbens sponsorer

HM Racings DTC-duo viste gode takter i sæsonpremiere

HM Racing og dets to unge kørere Nicholai Eberhard og Martin V. Jensen fik en god start på årets sæson i DTC-serien, da de var med ved premieren på FDM Jyllandsringen. Godt nok blev det ikke til pokaler for teamet, men man var meget konkurrencedygtig.

”Vi har i år en målsætning om at komme op i top 5-6, og jeg synes helt bestemt, at Åbningsløbet viste, at det er realistisk,” siger teamchef Ole Eberhard. ”I det andet af de tre heats førte Nicholai længe, og han sluttede løbet på en fjerdeplads med Martin lige efter. Det kan vi kun være tilfredse med.”

”Vi har i år forstærket bemandingen i teamet dels med yderligere en mekaniker, dels med Gert Koustrup som teamets engineer. Vi havde fra start håbet at kunne trække på hans erfaring fra DTC, hvor han tidligere har arbejdet med vindere som Jens Edman og Robert Schlünssen, og jeg synes helt bestemt, at det lykkedes i weekenden.”

2016-Bane-DTC-Eberhard-Nicholai-03

I det første kvalifikationsheat kørte Nicholai Eberhard en syvendeplads hjem, og i det næste kvalifikationsheat lavede han den bedste start og gik i front for feltet.

”Jeg regnede med at kunne holde føringen gennem en stor del af heatet, men det vat et mærkeligt vejr, som skiftede,” fortæller Nicholai Eberhard. ”Jeg havde fået et godt forspring til Frederik Schandorff og Kasper H. Jensen bag mig, og jeg forsøgte trække fra dem, men så låste jeg hjulene og tabte føringen. Jeg blev presset og nåede ikke ind og fik lukket af. Jeg prøvede at hænge på dem, men jeg fik overkørt bilen, og da Nicolai Sylvest nåede op til mig, tabte jeg i det sidste sving.”

I finalen lykkedes det Nicholai Eberhard at køre en ottendeplads hjem, så han nu ligger på femtepladsen i kampen om DTC-mesterskabet. ”Det var nærmest historisk, at jeg kom jeg igennem uden skader på Jyllandsringen. Det var en superfed følelse at kunne mærke, at vi i teamet har evner til det, og det gav også en masse selvtillid for mekanikerne. Det giver en god basis for resten af året.”

2016-Bane-DTC-Jensen-Martin-V-02

Mens Nicholai Eberhard fik det ternede flag at se i finalen, måtte Martin V. Jensen indtage tilskuerens rolle over de sidste omgange.

”En konkurrent syntes ikke, at jeg skulle være på banen,” fortæller han. ”Der var et hul, hvor jeg dykkede indenom, og jeg var halvt oppe på siden af han, da han trak ind. Om han ikke havde set mig, ved jeg ikke, men jeg fik ødelagt mit styretøj og kunne ikke fortsætte.”

Alligevel kunne Martin V. Jensen også smile efter weekenden på FDM Jyllandsringen.

”I andet heat startede jeg tolver og blev femmer, hvor jeg undervejs havde en overhaling af Jan Magnussen, og det er også værd at tage med,” siger Martin V. Jensen. ”Vi har virkelig fundet noget fart, og jeg har aldrig kørt så hurtigt før. Jeg var lige lidt uheldig. Det tegner godt, og hvis det hele flasker sig, så skulle det være muligt at komme på podiet.”

Næste start for Nicholai Eberhard og Martin V. Jensen bliver Classic Race Aarhus, der finder sted i den sidste weekend af maj.

Ole Eberhard.