Klubbens sponsorer

HM Racing holder fast i tredjepladsen

Det blev atter til podieplacering og pokaler for HM Racing, da teamet stillede til start i årets femte afdeling af MASCOT Danish Thundersport Championship, der blev kørt på FDM Jyllandsringen. Martin V. Jensen forsvarede sin førsteplads i U21-mesterskabet, da han i finalen atter blev bedste U21-kører, mens hans generelle tredjeplads sammen med de point, Nicholai Eberhard hjemkørte, betyder, at HM Racing holder fast i tredjepladsen i teammesterskabet.

”Det så ikke så godt ud til at starte med, for jeg havde et uheld i træningen, og tidtagningen blev ødelagt af et drilsk gaskabel,” siger Martin V. Jensen. ”Men derefter gik det godt.”

2016-Bane-DTC-Jensen-Martin-V-11

”Jeg fik en podieplacering, blev treer og bedste U21-kører i finalen, og i heat 2 havde jeg farten til at følge med de tre forreste, så det var superfedt.”

Før løbsweekenden lå Martin V. Jensen på fjerdepladsen i kørernes mesterskab, men her blev han passeret af Casper Elgaard. ”Men vi ligger tæt,” tilføjer han, ”så det gælder bare om at holde kæden stram.”

For Nicholai Eberhard forløb de to kvalifikationsheat godt, hvor han var med i den bedste tredjedel af feltet med en sjette- og en fjerdeplads til følge.

”Til tidtagningen havde vi fundet et setup, vi kunne bruge, og i regnvejret i det første løb var der mange som kørte af banen, så jeg kom godt op igennem feltet,” siger Nicholai Eberhard. ”Jeg tror, at jeg startede som nummer elleve og var fremme som nummer fem, da der kom gult flag på grund af en afkørsel. Jeg var ikke helt sikker på, om der var grønt flag på den næste flagpost, så jeg var lidt afventende, og så blev jeg overhalet af Martin og blev sekser.”

2016-Bane-DTC-Eberhard-Nicholai-08

Mens andet heat forløb godt og udløste en fjerdeplads, skulle finalen vise sig at blive svær for ham.

”Jeg skulle starte i indersporet på tørvejrsdæk i vandpytterne, så jeg kom overhovedet ikke afsted og mistede 3-4 pladser i starten,” siger Nicholai Eberhard. ”I første sving blev jeg påkørt bagfra, og jeg tror, at min bagende hang fast i bilen bagved, for jeg kunne ikke få gas på baghjulene og mistede endnu flere placeringer. Til sidst dummede jeg mig ved at prikke Martin Andersen af for enden af langsiden, så jeg fik en 20 sekunders straf.”

Næste opgave for HM Racing bliver årets sjette afdeling af MASCOT Danish Thundersport Championship, som skal køres på Rudskogen i Norge den 10.-11. september.

Ole Eberhard.