Klubbens sponsorer

Historiske biler indtager de djurslandske veje

Lørdag den 24. oktober vil der være flere ældre biler på vejene end normalt for en efterårslørdag i det østjyske. Den dag står Aarhus Automobil Sport nemlig som arrangør af Dagli’Brugsen Lime-løbet, der er finalen i FDM DASU Classic – en landsdækkende turnering for pålidelighedsløb for historiske biler.

”Denne type løb køres med biler, som er 30 år eller ældre,” fortæller Hans Ole Nielsen, der er løbsleder for Dagli’Brugsen Lime-løbet.

”Vi forventer op mod 40 deltagende mandskaber, som i løbet skal gennemkøre en 200 kilometer lang rute. Her gælder det ikke om at køre hurtigst muligt, men at kunne matche en given gennemsnitshastighed. Det handler altså om at kunne køre meget præcist på stopuret, når en given pålidelighedsetape eventuelt skal gennemkøres med eksempelvis 42 km/t.”

2015-Historisk-HP-04

Men deltagerne i Dagli’Brugsen Lime-løbet kører dog ikke hele tiden. Der er også indlagt nogle pauser og steder, hvor det er muligt at opleve deltagerne og deres klassiske biler.

”Første gang er ved starten, som foregår fra Dagli’Brugsen i netop Lime. Her vil deltagerne være samlet fra lørdag morgen klokken 8.30, hvor den tekniske kontrol begynder, og frem til ved 10.45-tiden, hvor den sidste deltager er blevet sendt afsted,” forklarer Hans Ole Nielsen.

Fra Lime bliver deltagerne sendt vestpå gennem landsbyer som Voldum, Haldum og Skørring til den første pause, som er ved OK Tankstationen i Ødum tæt ved motorvejsafkørsel 44. Her er det planen, at den første bil checker ind klokken 11.03, og så vil man indenfor den efterfølgende time kunne opleve den ene klassiske bil efter den anden ankomme.

2015-Historisk-HP-03

”Den næste mulighed for at se mange af deltagerne samlet er ved forsamlingshuset i Hvilsager mellem Hornslet og Auning,” siger Hans Ole Nielsen. ”Her holdes der middagspause i tidsrummet fra 12.38 til 14.00.”

Deltagerne vender senere tilbage til Hvilsager Forsamlingshus, da det er, at deltagerne kommer i mål lidt over fire om eftermiddagen, men inden da har man været rundt på det nordlige Djursland ved Uggelhuse, Vivild og Løvenholm-skovene, ligesom der også er indlagt en pause ved Auning Kartpark fra 14.32 til 15.32.