Klubbens sponsorer

Hastighedsoverskridelser ved løb

DM4 i rally blev for nylig afholdt af RAS. For nogle år siden kørte Torben og jeg for stærkt forbi Hejse Kro under et pålidelighedsløb arrangeret af en af klubberne i området. Vi havde en smule travlt pga. en regnefejl fra løbsledelsens side, hvilket kostede 1.000 kroner for et elendigt billede i sort/hvid med Torben bag rattet og mig med en sort bjælke over øjnene.

Vi betalte og så var den ikke længere.

Derfor er det utrolig beskæmmende at se voksne mænd stå foran et tv-kamera og på åben skærm indtage en hel kasse tudekiks, fordi de “kun” har kørt 14 km for stærkt gennem en byzone med 50 km/t. De er så uheldigvis blevet taget i kontrollen og har fået lagt fem minutter til deres tid og løbet er spildt for dem.

Kære kørere, I er dem, vi opdrager de unge mennesker ude på metalskolerne til at se op til, så de unge mennesker forstår, at race foregår på lukkede arealer og ikke gennem den lokale landsby. Men når I kører race gennem den lokale landsby med alle sponsormærker og uden almindelig nummerplade på bilen, så tuder I. Og ydermere er en af undskyldningerne, at man har så meget at se til mellem prøverne, så man ikke har tid til at kigge efter hastigheden. OK, så skulle I måske sidde på bagsædet og lade en anden køre, for I er da til fare for alle i trafikken.

Men lad os nu antage, at det ikke havde været en hastighedskontrol fra løbet, men en færdselsbetjent med en håndholdt hastighedsmåler, der havde stået i vejkanten, så vil jeg gøre opmærksom på, at man kun manglede 1 km/t i at få et klip i kørekortet, og at bøden vil have ligget omkring 3-5.000 kroner eller prisen for 2-4 nye dæk.

Betjenten havde nok heller ikke haft særlig travlt, så man havde nok også fået en større straf end de fem minutter, man fik. Kære venner. 14 km/t for stærkt, det er næsten 30 procent. Hvis jeg gør det med en almindelig bil på jeres villavej eller foran jeres børns skole, tror jeg nok, jeg ville få fortalt, hvad I mente om min opførsel.

Vi har i sporten ikke råd til episoder af denne slags, og det er et under, at unionen ikke skrider ind overfor dette, men at den enkelte klub skal hænges ud i tv af kørere og tv-journalist. Men held og lykke med at køre i udlandet i stedet. Der tror I jo, at straffen er meget mindre for at race gennem landsbyerne. Bare som en lille oplysning. Stærekasserne sydpå er altid fyldt, når der er løb i området. Det luner jo med lidt ekstra Euro…

Poul-Erik Hansen.