Klubbens sponsorer

Hård weekend for Martin og Nicholai

Martin V. Jensen og Nicholai Eberhard var i den forgangne weekend for første gang på hjemmebane i Auto-G Danish Thundersport Championship. Brødreparret fra Hinnerup havde nemlig deres første start ved Classic Race Aarhus, som fandt sted på en gadebane rundt om Mindeparken i Aarhus og med Marselisborg Slot og Århusbugten som flotte kulisser.

2014-Bane-DTC-Eberhard-06

”Det var en helt specielt oplevelse at køre på en bybane. Det er en by, jeg har oplevet fra min barndom, og med den stemning og det vejr, vi havde i weekenden, så var der intet, man kunne sætte en finger på,” siger Nicholai Eberhard, der ligesom Martin V. Jensen fik ekstra opbakning af de godt 70 VIP-gæster, HM Racing havde på de to løbsdage.

”Jeg synes, at banen lå rigtig godt til mig, og i betragtning af at jeg aldrig havde kørt der før, så synes jeg, at jeg havde god fart i bilen,” siger Martin V. Jensen.

Men weekenden på gadebanen satte også sine spor på Hinnerup-duoens to racerbiler. Begge oplevede de at være i nærkontakt med enten de betonstykker eller de vandfyldte plasticbeholdere, som omkransede banen.

”Jeg lavede en fejl i tidtagningen, som jeg kun kan takke mig selv for. Jeg kom for tidligt på gassen, men selv om jeg fik reddet bilen, ramte jeg en betonklods, så jeg fik ødelagt en styrekugle og måtte starte som nummer 18,” siger Martin V. Jensen, der dog i weekendens første løb fik arbejdet sig op på en ottendeplads. ”Men så røg der en kardanaksel tre omgange før mål, for pludselig var der ingen forbindelse til bagtøjet.”

2014-Bane-DTC-Jensen-Martin-02

”I det næste løb fik jeg en god start og kørte mig op, men så var der pludselig masser af vand på banen. Jeg kunne se, at der blevet flaget, men jeg vidste ikke, om det var olie eller sand, så jeg endte med ramme muren og ødelagde en bærekugle.”

Bilen blev dog lappet sammen, men i finalen døjede Martin V. Jensen med, at bremserne kogte over og kom hjem på en 12. plads – to pladser efter Nicholai Eberhard.

”Søndagens målsætning var for mig at overleve, få nogle point til mesterskabet og ikke lave flere skader på bilen,” siger han. Lørdagens løb var nemlig stoppet før tid med et defekt bagtøj.

”Da jeg var udgået, skulle jeg starte som nummer 17. Jeg kom godt med, men så blev der slået hul på en vandmur. Jeg fik også at vide over radioen, at der var vand på banen, men bilen kurede rundt for mig. Heldigvis kunne jeg fortsætte, og jeg holdt min placering.”

I finalen var Nicholai Eberhard også godt kørende og kæmpede hårdt for at passere Patrick Egsgaard og Molly Pettit.

”Jeg fik kontakt til dem, men så var der en kører, som havde spildt gearolie op ad Oddervej, og det kom jeg ud,” forklarer han. ”Heldigvis fik jeg trukket bilen ud på den del af banen, hvor der ikke var olie, men så havde jeg mistet kontakten til dem foran og sluttede som tier.”

Næste opgave for Martin V. Jensen og Nicholai Eberhard bliver tredje afdeling af Auto-G Danish Thundersport Championship, som køres den 21.-22. juni på Rudskogen-banen i Norge.

”Vi glæder os rigtig meget til at prøve en ny bane udenfor Danmark,” siger Martin V. Jensen. ”Men inden vi drager til Norge, skal ud og teste en masse, så vi kan få prøvet nogle nye opsætninger på bilerne.”

HM Racing.