Klubbens sponsorer

Frustrerende weekend i Tjekkiet for Nicolai Sylvest

Anden runde af ADAC GT Masters blev på mange måder en frustrerende weekend for Nicolai Sylvest. Den 20-årige racerkører fra Jægerspris var for første gang i sin karriere til start på Most-banen i Tjekkiet, men selv om de forudgående træninger gik godt for ham, endte de to løb som en stor skuffelse for ham og hans tyske makker, Kim-Luis Schramm. En 14. plads i lørdagens løb og en punktering ti minutter før mål i søndagens løb var det skuffende resultat.

”Det er godt nok frustrerende med alle de uheld, vi har været udsat for i de to første løb,” siger Nicolai Sylvest, som ellers fik en god optakt til weekenden i Tjekkiet.

”Torsdag før løbet var der arrangeret nogle ekstra træninger, og her var jeg med oppe i toppen blandt de 70 kørere, så da vi nåede til den officielle træning fredag, lod vi min medkører Kim-Luis Schramm få så meget køretid som muligt, ligesom vi også trænede kørerskift.”

Kim-Luis Schramm kvalificerede Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racings Mercedes AMG GT3 til en startposition som nummer 21 i det 35 bils store felt på Most-banen, der ikke er kendt for at være en nem bane at overhale på.

”Kim-Luis startede i bilen og fik en god start. Efter første omgang var han oppe på 15. pladsen og han kunne aflevere bilen til mig på 14. pladsen,” siger Nicolai Sylvest. ”Da jeg kom ud på banen, var vi tilbage som nummer 17, og jeg måtte kæmpe det bedste, jeg havde lært, inden jeg kunne krydse målstregen på 14. pladsen. Det var ikke lige det, vi havde håbet på, men det positive var dog, at vi blev nummer 8 blandt juniorkørerne og dermed fik lidt point til mesterskabet for kører under 25 år.”

Søndag var det Nicolai Sylvests tur til at kvalificere og starte bilen. Og i kvalifikationen var den hvide Mercedes AMG GT3 ikke den første, som kørte ud på asfalten.

”Jeg blev først sendt ud, da de første 15 af de 30 minutter var gået, da vi håbede på, at der var kørt noget gummi ned i banen,” siger han. ”Desværre endte jeg konstant i trafikken på mine omgange og endte med 16. bedste tid. Men vi havde dog alligevel fart i bilen, for der var bare seks tiendedele til bilen på pole position.”

Nicolai Sylvest startede søndagens heat, og efter en god start var han efter første omgang oppe på tiendepladsen. Senere rykkede han frem, så han lå på ottendepladsen og blandt top 3 blandt juniorholdene, da han som en af de sidste dykkede ind for at foretage det obligatoriske pitstop, der skal foregå mellem 25 og 35 minutter efter løbsstart. Kim-Luis Schramm kunne fortsætte løbet, nu på sjettepladsen og som bedste junior, men selv om han måtte lade to konkurrenter slippe forbi, så det godt ud.

”Kim-Luis fik desværre en punktering, da der manglede ti minutter af det timelange løb,” siger Nicolai Sylvest. ”Så var tanken om enhver top 10-placering eller plads på juniorpodiet væk. Jeg håber snart, at heldet vil være med os.”

Næste løb for Nicolai Sylvest bliver tredje afdeling af ADAC GT Master, som finder sted på Formel 1 banen Red Bull Ring i Østrig i weekenden den 8.-10. juni.