Klubbens sponsorer

Frederik Nymark skal køre i Dubai

Efter et par måneder, hvor Frederik Nymark har været nødt til at tænkte på familien og ikke på race, er en uventet mulighed opstået. Det betyder, at han netop har pakket sit grej og er på vej til Dubai for at deltage ved 24-timers løbet endnu en gang. For bare en uge siden var der ellers ingen planer omkring langdistanceløbet på den flotte bane, hvor Frederik tidligere har lavet flotte resultater. Det sidste stykke tid har det unge racertalent desværre haft andre bekymringer.

Onsdag den 2. december blev Frederiks far og Nymark Racings teamchef – Flemming Nymark – indlagt akut og opereret for flere blodpropper og en skade på sin halspulsåre. Det var selvfølgelig et uventet og kæmpe chok for både Frederik og resten af familien og hele Nymark Racing.

Teamkoordinator Linda Nymark fortæller: ”De første 24 timer var meget kritiske, da det var svært at regulere hans blodfortyndende medicin. For lidt medicin gav flere blodpropper, og for meget gav hjerneblødning. Medicinen blev reguleret og Flemmings tilstand blev mere stabil. Efter en uge blev han overflyttet til Hammel Neurocenter, hvor han skal genoptrænes. Han lever virkelig op til teamet slogan, Life in the fast lane!

2016-Bane-Nymark-Frederik-01Det var ikke kun Flemming Nymark, der var ramt. Både familien og de mange frivillige hos Nymark Racing blev slået ud af kurs. Især Frederik Nymark blev ramt af sin fars sygdom og tilstand. Da situationen var meget kritisk, blev løbet i Dubai aflyst og sæsonen i Danish Supertourisme Turbo 2016 blev sat i bero.

Der er mange udfordringer, når en familie bliver ramt at en akut og kritisk sygdom og der er behov for professionel støtte. Det fik familien Nymark Focus on Care, der er en privatejet sygeplejevirksomhed, som passer og plejer børn og voksne med specielle behov, primært i deres eget hjem. Derudover er de godkendt som privat leverandør af hjemmepleje i Favrskov Kommune. Hos Focus on Care er man som pårørende, altid velkommen til at kontakte dem, når man har brug for hjælp og støtte til et familiemedlem. Focus on Care kan rådgive og vejlede igennem hele processen, så man er sikker på at man får det rigtige tilbud og den støtte man ønsker.

Frederik Nymarks far og teamchef – Flemming Nymark – har hele tiden ønsket at Frederik skulle køre 24-timers løbet i Dubai igen. Flemming Nymark har derfor været meget ærgerlig over, at hans søn ikke kunne deltage i det store løb og måske forhindre fremgang i racerkarrieren. Efter at have lært Nymark-familien at kende var Susanne fra Focus on Care enig. Sammen har de besluttet at sende Frederik Nymark til Dubai, så det unge talent igen kan komme til at koncentrere sig om race, rat og pedaler. Det bliver første gang, at Frederik Nymark skal køre et større løb uden sin far i pitten. Flemming Nymark må ikke flyve det næste stykke tid på grund af sin tilstand. Nymark Racing har derfor indgået et samarbejde med Supertourisme-mesteren Michael Outzen, som vil støtte Frederik i hans første løb uden sin far ved sin side.

Frederik Nymark har tidligere deltaget i 24-timers løbet i Dubai. Det var i en Renault Clio for AD Racing, hvor resultatet blev til en meget flot andenplads i klassen.

I år bliver det dog i en bil, hvor Frederik Nymark kan få noget træning til sin forestående sæson i Danish Supertourisme Turbo. Frederik skal nemlig køre en potent BMW M3 GT4 E90. Det er en bil med baghjulstræk, som Frederik også kører med i Danish Supertourisme Turbo serie. Den bil, som Frederik Nymark skal køre, har startnummer 225 og er indsat af det erfarne tyske Sorg Rennsport. Det tyske team har deltaget i rigtig mange langdistanceløb med flere forskellige BMW-modeller. Kontakten mellem Sorg Rennsport og Nymark Racing blev faktisk stiftet tilbage i 2014 i Dubai.

Frederik Nymark glæder sig nu til weekenden og lægger ikke skjul på, at han er meget taknemmelig for al den hjælp og støtte, han har fået for at kunne starte sin sæson med 24-timers løbet i Dubai, selv om det bliver uden den nære tilstedeværelse af hans far og mor.

Du kan følge løbet og alle de danske deltagere, når Motors TV sender live fra Dubai. De dækker både torsdagens kvalifikation (13.00) og nattetræning (15.00) samt følger op med et sammendrag kl. 22.05. Fredag starter dækningen af 24timers-løbet fra kl. 10.30, kan du ikke se Motors TV, er det også muligt at følge løbet på 24hseries.com.

Tekst: Nymark Racing.

Foto: Morgan Vedholm.