Klubbens sponsorer

Fra Hi-Ace til 500 hestes Camaro

Det blev en weekend med flere udfordringer – og deraf en god portion læring til Kim Lund og hans nystartede DTC-team fra Silkeborg, hvoraf kørerens erfaring med baghjulstrukne biler er begrænset til en gammel Toyota Hi-Ace.

Under lørdagens træninger kæmpede teamet med olielækage fra bagtøjet, hvilket resulterede i bagdæk, som efter bare én omgang var dækket af olie. Under tidtagningen lørdag kom bilen aldrig til at føles helt rigtig, og resultatet blev derefter med en 20. plads. Forklaringen til sidstnævnte skulle blandt andet findes i ophænget til bagtøjet, som knækkede i starten af første heat – og derfra blev kampen om bare at fuldføre i nogenlunde stand en kamp i sig selv. Dog et heat som trods alt sluttede på en 18. plads.

”Det er altid ærgerligt med mekaniske nedbrud – i dette tilfælde var det en svejsning som knækkede, men mekanikerne fik bilen tilbage på rette spor – og derfra var det jo bare fremad da starten gik til heat 2,” siger Kim Lund. Han fik en god start og avancerede til 12. pladsen på første omgang, men måtte derfra se sig slået tilbage på sidstepladsen efter en hård påkørsel fra en konkurrent. Det lykkedes dog at komme tilbage på banen og fortsætte løbet, og teamet sluttede heat 2 på en 15. plads.

Tredje heat blev skudt i gang fra en startplacering 19, og Kim Lund fik endnu engang en god start og avancerede nogle pladser. Løbet blev dog præget af safety-car på grund af to voldsomme afkørsler, og derfor blev feltet igen samlet.

Da løbet igen blev igangsat, måtte Kim Lund dog tage en stop-and-go straf for overhaling i gul flagzone.

Løbet sluttede på en samlet 17. plads og en andenplads i Mascot DTC Cup.

”Weekenden var præget af store mekaniske udfordringer, men det har været nogle fede løb med gode kampe – og det er jo det, som vi som komplet nystartere lærer rigtigt godt af. Når det så er sagt, så er jeg lettet over at se både Christer Gislerud og Lasse Sørensen selv komme ud af bilerne,” slutter Kim Lund.

Når Madbull Racing igen skal på banen til næste DM-afdeling bliver det på bybanen ved Classic Race Aarhus.