Klubbens sponsorer

Fra flot til skrot – HM Motorsport fik kort debut med ny bil

HM Motorsport har til denne sæson erstattet sin Citroën C2 med en Peugeot RCZ, som skulle i aktion på Padborg Park ved sæsonpremieren i Danish Endurance Championship.

Det store øjeblik fredag var, da traileren blev åbnet med beundring fra teamet og forbipasserende. RCZ’eren bliv læsset af og skubbet til maskinkontrol, hvor den hurtigt blev godkendt med en smiley. Til stor overraskelse for alle havde RCZ’eren aldrig været ude at køre, så dette DEC-løb skulle bruges på træning. Teamet har ikke meldt sig til årets serie, for der skulle kun deltages i to løb i år, grundet Jens-Henriks udsendelse med forsvaret i august.

2013-Bane-DEC-HM-Motorsport-02

Lørdagen startede med førermøde. Mekanikkerne gjorde klar med diverse målinger og opvarmning af dæk. Kl. 8.25 lagde Jens-Erik ud i første træning. Alle var meget spændte på udtalelsen om raceren, da han kom i pit.

Det gik rigtigt godt og havde været en super god fornemmelse. Jens-Henrik tog sidste halvdel af træningen. Her gik det også rigtigt godt. Jens-Henrik satte en tid på 1.05 og var dermed tredjehurtigste i feltet. Begge kørere syntes, at raceren var utroligt nem at køre, måske lidt nemmere end C2’en.

Kl. 10.00 startede anden træning, som også forløb med en god fornemmelse. Ved slutningen røg stikket til turbokontakten ud, men deres startplacering som nummer tre blev holdt.

Kl. 13.20 gik starten, hvor Jens-Henrik lagde godt fra start, holdt sin placering og lagde stor afstand til resten af feltet, sammen med en Ferrari og Porsche, som lå som nummer 1 og 2. Det kørte bare. Alle var jublende glade. Skulle dette virkeligt blive en succesoplevelse med ny flot racer?

Jens-Henrik var den førende kører gennem længere tid. Efter godt halvanden time kom han for langt ud i et sving, ramte curben, hvilket resulterede i, at en bremseslange blev revet over. Heldigvis skete intet, men han måtte dog i pit for en reparation, som kostede en halv time.

2013-Bane-DEC-HM-Motorsport-03

Jens-Erik overtog herefter rattet, kørte en omgang for at køre til tankning. På banen igen. Det gik rigtigt godt, for han fik kørt flere tabte placeringer op. Så skete det, der bare ikke måtte ske. For mange biler med for lidt plads resulterede i, at en Clio ramte RCZ’ern i venstre side og satte Jens-Erik i et spin som endte i autoværnet og jordvolden. Resultatet af årets første løb blev, at at vi udgik med en skrotbunke. RCZ’erens levetid blev cirka tre timer på Padborg Park.

Tekst: HM Motorsport.

Foto: Henning Smed.