Klubbens sponsorer

Første Formel 4-sejr til Valdemar Eriksen

I løb 1 til anden afdeling af det danske F4-mesterskab på FDM Jyllandsringen tog Valdemar Eriksen starten fra P1 på start-gridden og udbyggede et solidt forspring på over tre sekunder til P2, inden regnen pludselig silede ned over den ene ende af banen, hvilket gjorde det ekstremt vanskeligt for alle kørerne som var på slicks. Idet Valdemar Eriksen førte, var han pr. definition første mand til at finde bremsepunktet i det våde sving 1, som resulterede i en sidelæns rutsjetur, hvor han mistede en del af sit forspring. Han bevarede dog roen og farten og kørte sikkert over målstregen som vinder af sit første Formel 4-løb i karrieren.

Valdemar Eriksen var også hurtigste kører i træningen lørdag morgen med et forspring på lige over tre tiendedele af et sekund. Samme billede tegnede sig i kvalifikationen, hvor han med en tid på 1.06,682 satte sin personligt bedste tid på FDM Jyllandsringen og én af de hurtigste Formel 4-kvalifikationstider, der er sat, siden serien startede og igen med et forspring på cirka tre tiendedele af et sekund til P2. Således skriver seriens officielle website også: ”Highspeed prisen gennem weekenden må helt sikkert gå til Valdemar Eriksen. I fredagens træning, tidtagningen og 1. heat stod der Valdemar på toppen af skemaet.”

Valdemar Eriksen er 16 år, Team Danmark bruttoatlet og kører til dagligt i den franske Formel 4-serie, FFSA Academy. Han havde fri i weekenden efter en god start på mesterskabet med en solid fjerdeplads som foreløbigt bedste resultat, der blev sat ind på den meget krævende bybane i Pau, som til forveksling ligner banen i Monaco.

Denne weekend blev således brugt på at deltage i anden afdeling af DM i Formel 4 på FDM Jyllandsringen. Grundet niendeklasses eksamen og de danske støjkvoter kunne Valdemar Eriksen desværre ikke få lov til at deltage i fredagens test. Massive Motorsports udviste dog storhed og gav deres sidste eftermiddagstræning til Valdemar Eriksen, som blot krævede ni omgange for at sætte fredagens hurtigste tid på Jyllandsringen.

”Det har været en blandet weekend. På den ene side er jeg helt vildt glad for min første sejr, siden jeg skiftede fra karts til biler, men på den anden side er jeg skuffet over, at jeg ikke kom hjem med tre sejre, idet jeg virkelig havde fartoverskuddet og en perfekt bil denne weekend” siger Valdemar Eriksen og fortsætter:

”Det ser ud til, at det var batteriet, der faldt sammen, bogstaveligt talt på start-gridden, og den slags ting sker desværre, frustrerende som det er… Jeg vil dog gerne sige en kæmpetak til min drivers coach Benjamin og mine mekanikere Steffen og Torben, som er en uvurderlig hjælp for mig og selvfølgelig en stor tak til alle mine sponsorer i VER Business Club. Det er fantastisk, at vi kan komme som et lille privat team og køre så stærkt.”

I løb 2 vendtes startrækkefølgen for top 6, og Valdemar Eriksen skulle således starte P6. Han leverede en kanonstart og overhalede to konkurrenter inden sving 2 og lukkede hurtigt hullet op til de to førende, hvor han ved flere lejligheder forsøgte sig, idet han var markant hurtigere. Han forsøgte sig ned mod sving 2 på indersiden, men forsøget var til den optimistiske side, ligesom den forankørende ikke var indstillet på at lade en hurtigere konkurrent komme forbi, hvilket resulterede i et sammenstød og en strafbane til Valdemar Eriksen.

I løb 3 skulle Valdemar Eriksen starte P3. Det endte dog, inden det gik i gang, for mens de andre holdt på start-gridden og gjorde sig klar, holdt Valdemar Eriksen med armene i vejret med en motor, der pludselig døde og ikke kunne starte igen. Han blev således trukket i pit af en ladbil, mens starten gik. Valdemar Eriksen blev skubbet i gang og kom ind på banen en omgang efter. Igen var han banens hurtigste, fik indhentet og overhalet den første konkurrent, men med 4-5 omgange tilbage døde motoren igen og Valdemar Eriksen måtte skuffet rulle i græsset.

Hans næste opgave bliver på Circuit de Spa-Francorchamps i Belgien 21.-23. juni 2019, hvor tredje afdeling af det franske Formel 4-mesterskab afvikles. Mesterskabet regnes med sine 20 kørere som ét af de hårdeste Formel 4-mesterkaber i verden, idet alle kører i identiske biler med identiske setups. Valdemar Eriksens målsætning er en top-5-placering for 2019.

Tekst: André Eriksen.

Foto: Frederik Bonde Nielsen.