Klubbens sponsorer

Få nye oplevelser med din klassiske bil i forårssolen

Det er forår. Solen skinner. Og det skal nydes. Med skiftet til sommertid har vi alle sat havemøblerne frem, men der er også mange indehavere af en klassisk bil, som nu kommer ud af skjul. For nu er de sidste saltrester væk fra vejene, og mange tænker på at tage en tur ud i det danske land med den lidt ældre bil. Med en undskyldning om at få en is på havnen i Bønnerup, Grenaa eller Ebeltoft.

”Men egentlig behøver man ikke en undskyldning om en isvaffel for at starte den gamle bil,” siger Hans Ole Nielsen. ”Køreturen i sig selv er jo en oplevelse i sig selv, og den køretur kan blive meget sjovere og mere overraskende, hvis man deltager i Classic Day.”

Hans Ole Nielsen er bosiddende i Mørke. Han er medlem af Aarhus Automobil Sport og selv aktiv deltager indenfor det, som hedder historisk pålidelighedsløb. Sammen med klubkammeraten Niels Iversen deltager han i dennes røde VW Golf fra 1979 i løbene. Og han vil gerne have, at flere får oplevelsen af at bruge den klassiske bil til andet end at mødes i sommerhalvåret ved Kaløvig.

”Søndag den 14. april afholder vi Classic Day flere steder i landet, og et af stederne er netop på Djursland, hvor vi starter fra Hvilsager Forsamlingshus klokken 10,” fortæller Hans Ole Nielsen.

”Her kan alle med en klassisk eller ældre bil møde op. De får en god og grundig introduktion til historisk pålidelighedsløb, inden vi sender dem afsted på ruten. Og nej. De skal ikke være bekymret for den gamle bil, som er kommet ud af garagen. Det drejer sig ikke om at køre stærkt.”

Ved Classic Day handler det nemlig om at følge den rute, man får angivet. Og at gennemkøre den på en given gennemsnitshastighed. Som ikke er høj.

”Ruten giver i sig selv masser af oplevelser, da den forløber ad de mindre djurslandske veje,” lover Hans Ole Nielsen, ”og netop derfor kan vi garantere udfordringer for såvel chauffør som kortlæser. Flere steder skal man køre en strækning med en bestemt fart. Selv om vi måske kun taler om 38 eller 44 km/t, udfordrer det køreren, men også kortlæseren, som undervejs skal finde vej og også notere kontrolpunkter.”

Classic Day ikke bare starter, men også slutter i Hvilsager Forsamlinghus. ”Her får deltagerne masser af muligheder for at vende dagens oplevelser,” siger Hans Ole Nielsen. ”Der vil både være nye og erfarne deltagere indenfor historisk pålidelighedsløb til stede, og de vil alle hjælpe. Før, under og efter løbet.”