Klubbens sponsorer

Endelig sejr til Ib Kragh

I weekenden lykkedes det langt om længe Ib Kragh og Freddy Pedersen at tage årets første sejr i en afdeling af Danmarksmesterskabet i rally. Det skete ved sæsonfinalen Int. Danboring Rally Denmark, hvor makkerparret i deres Citroën DS3 R5 var hurtigst på ni af løbets 13 hastighedsprøver. Men trods sejren var jublen ikke stor hos køreren.

”Dette er ikke den bedste sejr, jeg har fået,” siger Ib Kragh. ”Vores værste rival Esben Hegelund måtte trække sig midt under løbet på grund af sygdom, og det ødelægger det lidt for mig, for jeg ville gerne have kæmpet. Jeg vil hellere være blevet nummer to og have kæmpet for at slå vinderen end at få en sejr foræret.”

2016-rally-kragh-22

Men Ib Kragh og Freddy Pedersen fik undervejs lov til at kæmpe. Fredag aften bød løbet på fire hastighedsprøver, der blev kørt i mørke på våde veje.

”Jeg har aldrig kunne lide at køre i regnvejr eller i mørke, men det blev lavet om fredag aften,” siger Ib Kragh. ”Vi slog Esben to gange fredag aften. Vi var tre biler indenfor et sekund på de to første prøver, og det gjorde også, at vi troede mere på det, da vi startede løbet igen om lørdagen. Her var vi ni sekunder efter Esben om morgenen, tog fire sekunder på den første prøve, tabte et par sekunder på den næste og vandt så den tredje, så afstanden var nede på seks sekunder. Vi pressede ham, men han valgte så at trække sig, fordi han var dårlig.”

Sejren i Int. Danboring Rally Denmark var kulminationen på et godt efterår, hvor Ib Kragh og Freddy Pedersen endte som konkurrencedygtige i deres Citroën DS3 R5.

”Det har været en god efterårssæson, hvor Freddy og jeg fik den fart, vi skulle have haft fra sæsonstart. Selv om det var vådt, var vi slet ikke af vejen, og vores trofaste serviceteam gjorde det endnu engang godt,” siger rallykøreren fra Juelsminde. ”Vi er i år skiftet til Michelin, og det var første gang, vi skulle køre på deres regnvejrsdæk. Jeg valgte så intermediates fredag aften, og der var godt med bid i dækkene, bilen kørte godt og noterne passede perfekt, og man kan godt mærke, at Freddy har 46 års erfaring som co-pilot. Den erfaring kommer virkelig til sin ret.”

”Ved forrige DM-rally i Roskilde fandt vi endelig frem til en rigtig god tørvejrsopsætning på Citroënen, og nu fik vi en regnvejrsopsætning, der bare virkede. Det er bare synd, at sæsonen er slut, for jeg er klar til en ny udfordring af Esben.”

IK Rally Racing.