Klubbens sponsorer

En ærgerlig weekend for Nymark

Weekendens Supertourisme løb på Ring Djursland blev en blandet oplevelse for Frederik Nymark og resten af Nymark Racing. Nogle ærgerlige uheld betød et minimum af point. Den første kvalifikation blev kørt lørdag eftermiddag i silende regn. Trods de svære forhold, kørte Frederik Nymark den femtehurtigste tid. De otte hurtigste fra kvalifikationen skulle køre super pole søndag formiddag om de endelige startplaceringer i første løb.

Et at teamets mål til denne weekend var at komme med i søndagens super pole og det lykkedes. I selve super polen kørte Frederik Nymark gennem noget oliespild fra et tidligere uheld, han satte dog sjettebedste tid.

2015-Bane-Supertourisme-Nymark-04

Indtil videre gik weekenden som planlagt. Til første løb vender man de otte biler i startplaceringen, det betød, at Frederik Nymark skulle starte som nummer tre. Starten går godt og der bliver kørt tæt forrest i feltet, måske lidt for tæt, for kort tid efter den gode start får Frederik Nymark et hårdt skub bagfra. Han snurrede rundt og lå derefter bagerst i feltet.

Selv om Frederiks konkurrent får en ”stop and go” straf for at skubbe, hjælper det ikke Frederik ret meget og han slutter som den sidste i løbet.

Det er tydeligt, at Frederik Nymark ikke er tilfreds med resultatet. Og uheldet bliver da også registreret af TV-holdet der dækker den nye Supertourisme Turbo serie. De dækker også Legend cuppen som den talentfulde Frederik har deltaget i de sidste år og vil derfor gerne høre Frederiks version af uheldet.

Dagens andet løb skal vise sig at give en god overraskelse til hele teamet. På grund at uheldet skal Frederik Nymark starte som nummer sytten. I første sving opstår der uheld og tumult helt foran i feltet og flere bliver skadet og skal fjernes fra banen.

Frederik undgår det hele og kommer forbi uden problemer og vinder en del placeringer. Der bliver indsat safety car på banen og i over halvdelen af løbets længde kører de resterende biler rundt i et roligt tempo.

2015-Bane-Supertourisme-Nymark-05

Da bilerne igen får lov at køre race, er Frederik nummer seks. Men med få omgange tilbage er det svært at kæmpe sig længere frem i feltet.

I dagens tredje og sidste løb skal Frederik starte som nummer otte. Da Frederik holder i sin startbås har han sat bilen i frigear, kort før starten sætter han bilen i gear og den hopper et lille stykke frem. Det må bilen ikke så tæt før starten går. Frederik bliver derfor tildelt en tyvstart og skal derfor køre en strafbane. Der er faktisk tre kørere som bliver idømt en straf for tyvstart.

Da Frederik gør klar til at køre gennem strafbanen, bliver han igen ramt bagfra af en konkurrent og snurrer endnu en gang rundt. Det resultater i at han er nød til at køre en omgang mere for at tage sin strafbane.

På trods af en straf og et uheld, kæmper Frederik så hårdt i løbet at det lykkes ham at slutte på den samme placering som han startede, nemlig nummer otte. Efter sidste løb var den unge racerkører både ærgerlig og skuffet. Et par timer senere har han og teamet analyseret lidt på weekenden.

”Det var ikke det, jeg havde håbet på i denne weekend! Jeg er ærgerlig og stadig lidt skuffet, men vi skal se fremad. Vi har lært meget om bilen i denne weekend. Vi har også fundet et par ting, vi skal lære mere omkring. Når vi kører tider der ligger så tæt på hinanden, er der stadig mange muligheder i resten af sæsonen,” fortalte Frederik Nymark sent søndag aften.

Næste gang Team Nymark Racing skal i action bliver til Classic Race Aarhus. Her skal de supportere Bjarne Ramussen og Kim Petersen som begge skal køre Legend Cup. Det bliver første gang Bjarne Rasmussen skal køre på en bybane. Kim Petersen har tidligere prøvet den flotte, fantastiske bybane i Århus og begge Legend Cup kørere glæder sig til at deltage i det århusianske gadeløb. Frederik og resten af Team Nymark Racing vil være klar i Århus og glæder sig til at se fans, sponsorer, venner og familie, som kan støtte deres indsats i Legend Cuppen.

Nymark Racing.