Klubbens sponsorer

Dødsfald: Ove Skyum

Det er med sorg, at vi i Aarhus Automobil Sport har modtaget meddelelsen om, at klubbens tidligere formand, Ove Skyum, er afgået ved døden fredag den 14. februar 2014 i en alder af 69 år.

Ove Skyum blev født den 1. juni 1944, og han kom i lære som optiker hos Per Albrechtsen i Århus. Ove Skyum kom ind i bilsporten i starten af halvfjerdserne, hvor han i sin Fiat 128 begyndte at køre orienteringsløb med klubbens nuværende kasserer, Hans Jørgen Andersen. Makkerparret var ganske succesfuld i den dengang store sport.

Tre gange – 1973, 1975 og 1976 – blev duoen klubmestre i både senior- og juniorklassen, men de kunne også klare sig i konkurrence udenfor AAS. I 1975 vandt de juniorklassen i den Gulf Trekantmatch, som blev arrangeret i samarbejde med klubberne i Silkeborg og Horsens, ligesom de året efter blev århusmestre i kamp mod andre O-hold fra Aarhus Motor Klub Autosport og KDAK Sport Århus.

Ove Skyum blev i 1974 indvalgt i Aarhus Automobil Sports bestyrelse, hvor han stod for klubbens presseudvalg. To år senere blev han næstformand, og da klubbens daværende formand, Gert Nielsen, valgte at stoppe, da han var blevet vicepræsident i Dansk Automobilsports Union, overtog Ove Skyum formandsposten.

Ove Skyum sad dog kun som formand fra 1978 til 1979. Han havde etableret optikerforretning, som siden blev udvidet til også at fremstille og producere pokaler og sportspræmier (som siden er blevet brugt ved løbene på FDM Jyllandsringen), og da forretningen havde fået base i Aalestrup, var det ikke praktisk muligt at kombinere det med formandsjobbet i Aarhus Automobil Sport.

Ove Skyum bisættes fra Aalestrup Kirke torsdag den 20. februar klokken 14.00.

Æret være hans minde.