Klubbens sponsorer

Claus Christensen: ”En superweekend”

Claus Christensen fik en aldeles perfekt afslutning på sin 2013-sæson. På FDM Jyllandsringen formåede han at vinde alle tre heats i Special Saloon Car-klassen efter intenst pres, og det lykkedes ham også at tilbageerobre banerekorden for klassen – efter at have mistet den i nogle timer!

”Det var en superweekend og en super god kamp, jeg havde med Christer Gislerud. Jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle vinde alle tre heats, men det gjorde jeg,” siger Claus Christensen, der strålede om kap med efterårssolen på den midtjyske racerbane. Og så fik han sin egen banerekord tilbage.

2013-Bane-SSC-Claus-Christensen-13

”Jeg havde banerekorden, da jeg kom til Jyllandsringen. Christer tog den med to hundrededele i andet heat, men i det tredje heat lykkedes det mig så at tilbageerobre den.”

Men selv om tre sejre ud af tre mulige og en ny banerekord kan give indtryk af, at der var tale om en walkover for Claus Christensen, så var det langt fra tilfældet.

”I andet heat kom Christer Gislerud foran mig, og jeg var i den situation, at mine fordæk var begyndt at blive for varme, ligesom han igennem det hurtige venstresving på den nye del af banen var hurtigere,” forklarer Claus Christensen. ”Jeg havde kun én chance for at passere ham, og den fik jeg udnyttet..”

”I det tredje og sidste heat kom jeg i front, men allerede efter fire omgange begyndte lyset for temperaturmåleren at blinke. Jeg var lige ved at give op, men jeg valgte at sætte omdrejningerne ned og skifte gear tidligere end normalt, og jeg brugte også overhalingerne af de langsommere kørere til at køre bag dem et stykke tid og få kølet motoren ned. Så kunne jeg bruge kræfterne og presse motoren, hvor jeg havde behov for det.”

Strategien lykkedes, men nogen titel i prototype-divisionen blev det ikke til for Claus Christensen.

”Vi manglede vel 7-8 point i at slå Christer, fordi vi havde det dumme uheld ved det forrige løb på Ring Djursland, men så tog jeg den nordiske titel fra ham. Så er det vel i orden, at han får den danske i stedet for?” siger chaufføren i den Valvoline NextGen-dekorerede Aquila. ”Christer har fortjent det og har gjort det godt. Det er lang tid siden, at jeg har kørt mod en, som ikke har lavet nogen fejl i løbet af tre heat.”

”Samlet set har det været en fantastisk sæson. Vi fik en rigtig dårlig start på året med motorproblemer og så har vi haft lidt uheld. Men ellers synes jeg, at sæsonen har været super. For mine mekanikere og ingeniører har virkelig ydet deres bedste for, at jeg har kunnet stille op med så godt materiel. Uden dem og mine trofaste sponsorer, så havde jeg kunne tage så mange sejre – og banerekorder – som jeg har gjort i år!”

CC Racing.