Klubbens sponsorer

Borum satser benhårdt på Padborg

Jakob Borum fik i weekenden den 27.–28. september vist, at han er blandt de allerhurtigste i Yokohama Super Cup-feltet. Det var dog ikke uden kamp, at han kom til start. Fredag aften blev bilen startet hjemme i værkstedet og kørt op på transporteren, men der var noget, der ikke lød rigtigt, og det var kobling og gearkasse. Teamet stod derfor med en beslutning om enten at rulle den af igen og lave den i værkstedet, eller køre til Jyllandsringen og satse på at få den lavet lørdag inden tidtagning. Løsningen blev meget klogelig at få den lavet på værkstedet.

2014-Bane-SuperCup-Borum-11

Nu er det sådan, at når man opdager sådan en fejl i sidste øjeblik, så er der ikke ret meget, der skal drille, hvis man skal nå det, men sådan skulle det ikke gå. Alt drillede, og gearkassen blev pillet af og sat på bilen minimum 20 gange, så klokken 04.30 lørdag morgen var man færdig. Det blev til max et par timers søvn, og så afsted til Jyllandsringen til førermøde, og derefter opstilling af telt i paddocken.

Det var således en meget træt Jakob Borum, der startede i tidtagningen, og oveni det, så besluttede den aldrende Honda Integra sig for at gøre lidt flere knuder. Ledningen til bankesensoren knækkede simpelthen, og dermed gik styreboksen i nødprogram. Det betød at Jakob kun fik kørt ganske få omgange, og endte med en tid der placerede ham noget uvant bagerst i feltet.

Heat 1 gik nogenlunde, hvilket i Borum-terminologi betyder at man får sig kørt op fra en startposition som nummer 12 til en ottendeplads, og det betød så, at Borum skulle starte forrest i heat 2. Havde det ikke været for en meget stærkt kørende Seat Leon, så havde det såmænd også lykkedes at vinde heat 2, men nu måtte Borum nøjes med andenpladsen.

2014-Bane-SuperCup-Borum-12

Heat 3 blev ikke den store succes. På omgang 8 gik Jakob inden om en anden deltager for enden af langsiden, men desværre så den anden ikke Jakob og lukkede døren alt for sent. Det betød en ødelagt fælg og en for tidlig afslutning af heatet.

Allerede i den først kommende weekend den 4.–5. oktober skal teamet ud at køre igen, og denne gang på Padborg. Jakob Borum og Honda Integraen har gode erfaringer med Padborg, og selvom Jakob ikke kan nå noget særligt i den samlede stilling i år, så er målet helt klart: ”Jeg vil gøre alt for at vise, at jeg hører til i den forreste del af feltet, også selvom jeg kører i feltets ældste bil, og det betyder, at målet er podieplaceringer i alle tre heat.”

Og med sådan en udmelding er der lagt op til race i næste weekend, så tag en tur til det sønderjyske og oplev noget race.

Honda ProRacing, www.proracing.dk

Keld O. Dohm