Klubbens sponsorer

Bilorienteringskørere kæmper om DM på Djursland

Lørdag den 15. juni vil der i en række djurslandske skove og plantager være mere trafik end normalt. Det er dog hverken jægere, ornitologer eller de respektive lodsejere, som er ude for at besigtige området. Det er i stedet en række af Danmarks bedste bilorienteringskørere.

”Vi afvikler XL Byg Ryomgård-løbet, som er dels tredje afdeling af det jyskfynske mesterskab, dels fjerde afdeling af Danmarksmesterskabet, så vi forventer, at et sted mellem 35 og 40 biler kommer til at køre rundt i egnens plantager og skove,” siger Hans Ole Nielsen. Han er selv bilorienteringskører, men denne dag lader han sin sølvmetallic Ford Focus med de ekstra projektører på fronten holde stille. Han er nemlig løbsleder.

”I Aarhus Automobil Sport har vi dels en lille hård kerne af aktive inden bilorientering, dels en tradition for, at vi hvert år afvikler et eller flere løb til enten JFM eller DM i bilorientering. Opgaverne med at planlægge og arrangere løbene går lidt på tur mellem os aktive, og da jeg bor på Djursland, har jeg naturligvis valgt dette område til XL Byg Ryomgård-løbet,” fortæller han.

Som navnet antyder kommer starten til at gå fra byggemarkedet på Vestergade. Klokken 14.00 lørdag den 15. juni sendes den første af deltagerne afsted på en rute på 80 kilometer.

”De handler om at finde vej, og de 80 kilometer kan nemt blive til flere, hvis kortlæseren ikke får fundet den rette vej på kortet. Så må chaufføren enten bakke eller vende om,” fortæller Hans Ole Nielsen. ”Gennemsnitsfarten ligger typisk på 25-30 km/t, så ideelt set vil de bedste mandskaber kunne gennemføre løbet på godt og vel tre timer, men det er sjældent, at det sker.”

Første del af XL Byg Ryomgård-løbet finder sted i området omkring Ryomgård, og efter en transportetape er det i området omkring Lime, at deltagerne skal finde vej, inden man samles ved målet i Lime Forsamlingshus.

”Hvor de skal køre, kan jeg naturligvis ikke afsløre, men jeg har i hvert fald en lang stribe lodsejere på Djursland, som jeg skylder en stor tak,” siger Hans Ole Nielsen. ”De har alle givet deres tilladelse til, at vi kan køre på deres veje, og derfor venter der nogle gode oplevelser og udfordringer for vores deltagere.”