Klubbens sponsorer

Avancement for Pilgaard

Det blev en rigtig god weekend for Casper Pilgaard, da sæsonens fjerde afdeling af Renault Formel 4 Danmark blev kørt på Rudskogen i Norge.

Teamet fra Ryomgård havde pakket traileren og taget den lange tur til de norske bakker med en god portion af selvtillid i bagagen. Ved årets tredje afdeling på Ring Djursland havde Casper Pilgaard været blandt de allerhurtigste i feltet og bl.a. taget en heatsejr. Så det var også målet for turen til Norge, og ikke mindst, at få samlet en masse point sammen i kampen om DIF-Danmarksmesterskabet.

Inden weekenden startede for alvor, var der mulighed for en masse ekstra træninger på den 3,237 kilometer lange bane. Casper Pilgaard kørte kun udvalgte af disse, men dem som han deltog i, var han i den gode ende af feltet.

Fredagen blev afsluttet med den officielle træning for Formel 4-klassen, og her satte den 20-årige racerkører den hurtigste tid af alle. Så der var en god mavefornemmelse inden kvalifikationen lørdag morgen. Om konkurrenterne slet ikke have sovet hele natten for at finde mere fart i deres biler, ved vi ikke helt – men selv om Casper Pilgaard kørte hurtigere end i træningen, rakte det kun til femte startposition til heat 1.

Da starten på heat 1 gik, fik Casper Pilgaard en helt forrygende start og var med det samme oppe på P3. Den placering lykkedes det ham at holde gennem alle 14 omgange og kørte derfor en rigtig fin tredjeplads hjem.

Til heat 2 skulle han starte sekser, da der blev vendt rundt på top 8 fra det første løb. Det gav en masse ballade i feltet, da de hurtigere kørere skulle overhale de lidt langsommere. Her var der uheldigvis tre biler, som stødte sammen, og løbsledelsen valgte at stoppe løbet, så der kunne blive ryddet op. Da løbet blev startet igen, valgte Casper Pilgaard at holde sig ude af alt for mange kampe og tage den sikre vej rundt på omgangene. Det gav virkelig pote, og stille og roligt rykkede han længere og længere op i feltet, så han faktisk kørte i mål på en fin fjerdeplads, selv om han kørte på brugte dæk.

Weekendens sidste løb skulle startes fra pole position, så her valgte teamet at sætte helt nye dæk på bilen, hvilket gav ham en kæmpe fordel i heatet. Konkurrenterne så ikke andet end bagvingen på den røde og hvide Mygale Formel 4-racer med startnummer 5, og heatet blev vundet med over 14 sekunder ned til nummer 2. En kanon afslutning på weekenden, der samtidig betød at Casper er rykket op på femtepladsen i DIF-Danmarksmesterskabet. De to foranliggende kørere i stillingen er begge indenfor rækkevidde, mens anden- og førstepladsen er lidt længere væk. Men vi er kun halvvejs i sæsonen, så meget kan nå at ske endnu.

Det næste løb på programmet er den 24.-26. august, når Grand Prix Danmark skal køres på FDM Jyllandsringen – en bane som Casper Pilgaard også plejer at være rigtig hurtig på. Her håber han og teamet at se en masse rød/hvide supportere på lægterne.

Tekst: Pilgaard Motorsport.

Foto: Dan Knudsen.