Klubbens sponsorer

Andenplads på Road America

Regnen silede ned over Road America op til sjette afdeling af årets ALMS-mesterskab, men klog dækstrategi og et effektivt pitstop var med til at sikre Jan Magnussen og hans makker Antonio Garcia en andeplads, efter at sidstnævnte havde kvalificeret bilen til samme placering på gridden. Det var Jan Magnussen, som startede i bilen.

”Det var en svær start, for det havde regnet, så banen var våd, men ikke så våd, at dækkene kom op og arbejde 100 procent. Så balancen i bilen var langtfra super til at begynde med,” forklarer Jan Magnussen. ”De fleste trak fra os i starten, så vi tabte nogle placeringer, men så virkede det som om, at alt begyndte at virke, og jeg fandt farten i bilen. Det næste problem blev valg af dæk, for selvom jeg kunne mærke, at grebet blev bedre, var banen stadig våd mange steder, og jeg gruede virkelig for, hvad der blev besluttet inde i pitten. Heldigvis var der et andet team, som skiftede fra våde til tørre dæk før os, og det var tydeligvis en forkert beslutning. Så vi ventede, og da jeg endelig fik tørre dæk på, var det på det helt rigtige tidspunkt.”

2013-Bane-ALMS-Magnussen-Jan-13

Løbets helt store øjeblik skete imidlertid, da begge Corvette Racings biler holdt stille i pitten under førerbytte, dækskifte og brændstofopfyldning halvvejs i løbet. Da Antonio Garcia kørte ud på banen, blev syvendepladsen med ét vekslet til en føring, mens den anden Corvette rykkede op fra en ottendeplads til en andeplads!

”Det er første gang, jeg har oplevet et pitstop, der havde så massiv en indflydelse på stillingen i løbet,” siger Jan Magnussen. Hans makker rykkede dog senere ned på en andenplads, og løbet sluttede under safety car. ”Det er svært at sige, hvad der ville have været sket, hvis ikke det gule flag kom frem dér sidst i løbet. Vi var langt nede i brændstof, men alle havde en fornemmelse af, at den førende Viper var endnu tættere på at løbe tør. Men selvom en andenplads langfra er det optimale, var det lidt en lettelse for teamet at få safetycar-bilen på banen. Så var andenpladsen trods alt sikret, og dermed også nogle gode point til mesterskabsstillingen.”

Antonio Garcia og Jan Magnussen sluttede således sjette afdeling af American Le Mans Series på næstbedste podium, og for første gang i lange tider var alle Corvette Racings-kørere samlet til pokaloverrækkelsen, da Oliver Gavin og Tommy Milner sluttede på en tredjeplads i søsterbilen.

Jan Magnussen Racing.