Klubbens sponsorer

Andenplads – men et skridt i den rigtige retning

Ib Kragh har tidligere vundet det store rallysprint i Fårvang før, men ved årets udgave af løbet måtte han i finalen tage sig til takke med en andenplads.

”Det er aldrig rart at blive toer. I en boksekamp er det den første taber, og sådan er det også i rally,” siger rallykøreren fra Juelsminde med et lumsk smil på læben. Men det var i første omgang ikke en sejr, Ib Kragh jagtede i forbindelse med sin deltagelse i Tvilum Rallyshow.

2015-Rally-Kragh-11

”Vi har brugt en masse tid på at arbejde med bilen, så jeg bliver glad for at køre i den. Man kan godt lave et set-up, så den kører vanvittigt godt på en rallysprintbane, men om en uge skal vi bruge et andet set-up til DM-løbet på Møn, og det er netop et rally-set-up, vi har arbejdet på at finde – et set-up, hvor bilen drejer og gør, sådan som jeg vil have den til at gøre, og hvor jeg føler mig tryg i den,” fortæller Ib Kragh.

”Jeg synes, at vi er kommet langt efter ferien, hvor vi har fået lavet en masse gode ting. Men der er stadig masser at hente i bilen og jeg skal blive mere dus med den.”

Rallysprintet forløb uden de store problemer for Ib Kragh. Han lagde ud med brugte dæk på sin nye Citroën DS3 R5. ”Jeg havde gemt fire nye til finalen, for det er finalen, som tæller, og jeg ville ikke sætte nye på inden,” siger han. ”Jeg var måske lidt mere aggressiv i finalen og kørte min bedste tid, men Christian Jensen var hurtig i Fårvang og vandt, og det skal han have æren for.”

Næste – og vigtigere – udfordring for Ib Kragh er Gjønge Rallyet på Møn, som er tredje afdeling af Danmarksmesterskabet i rally.

”Vi skal lige have lavet en ny forskærm til bilen, have bilen spændt efter og så ellers læsset den på traileren. Så er vi klar,” siger Ib Kragh om den forestående udfordring.

”Selvfølgelig har Christian Jensen noget selvtillid med i bagagen efter denne her sejr, men det tror jeg ikke bliver afgørende. Det gælder om at få lavet nogle gode noter, og Møn er et område, vi kender godt. Det er godt nok nogle korte prøver. Jeg kunne godt have ønsket, at der var noget mere guf på dem, men nu har man valgt at lave det sådan, og så må vi prøve at få det bedste ud af det.”

IK Rally Racing.