Klubbens sponsorer

AAS-mestre klar til finalen

Flere lokale mandskaber fra Århus-området stiller til start i finalen i FDM DASU Classic, som starter lørdag fra Søften. Torben Østergaard og Poul-Erik Hansen er nybagte mester i den næstskrappeste klasse, sport, hvor de kører i en velholdt Opel Manta GT/E fra 1983, som de fandt hos en Opel-entusiast på Als.

”Jeg stammer oprindelig fra Fyn,” oplyser Poul-Erik Hansen. ”Her fik jeg interesse for motorsport, og efter flytningen til Århus har jeg lige siden 1984 været fast makker for Torben Østergaard. Vi har kørt både bilorientering, økonomiløb og old timer rally sammen, og kan i al beskedenhed fejre perlebryllup (30) til næste år.”

2014-Historisk-DASU-Classic-Østergaard-Hansen-04

”Charmen ved oldtimer-rally er det gode kammeratskab med konkurrenterne,” supplerer Torben Østergaard. ”Samtidig kommer vi rundt i mange afkroge af Danmark, som man normalt ikke ville besøge.”

Efter start fra LMO Revision i Søften kører deltagerne den næstnærmeste omvej mod Silkeborg ad kuperede sogneveje i Søhøjlandet. Som en ekstra udfordring får startfeltet lejlighed til at køre inde på selve FDM Jyllandsringen, hvilket ikke er hverdagskost for en bilentusiast. En ekstra finale-udfordring bydes der på ved vej-eldoradoet på den tidligere Ungskueplads ved Herning Hallerne inden målflaget på Messecenter Herning.

2014-Historisk-DASU-Classic-Østergaard-Hansen-05

I den skrappeste klasse, expert, har Niels Iversen/Hans Ole Nielsen fornuftige muligheder for at hjemkøre FDM DASU Classic-sølvet med deres VW Golf GTI. Det kræver dog en topplacering i finalen.

Åge Keseler Kirketerp.